Iskola-előkészítő a Gyöngyszem Bölcsiben!

Gyakorló szülőként és pedagógusként is szembesülünk azzal, hogy az óvodás évek után éles váltás az iskolakezdés. A jelenlegi rendszerben a gyerekeknek sok olyan követelménynek kell megfelelniük az iskola első osztályában, amit az óvodában nem feltétlenül gyakorolhattak be. Mindannyian szeretnénk, hogy a gyerekek könnyen vegyék ezeket az akadályokat.

A Gyöngyszem Családi Bölcsőde iskola-előkészítő programjánank célja, hogy megkönnyítse a gyermekek óvoda – iskola közötti átmenetét.

Sok mozgással, játékos feladatokkal, változatos eszközhasználattal igyekszünk azokat a készségeket és képességeket fejleszteni, amelyeknek birtokában a gyerekek könnyedén léphetnek be az iskola kapuján. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyerekek játékos formában sajátítsák el az iskolakezdéshez szükséges ismereteket.

A foglalkozás előnye az alacsony létszámú csoport, amely lehetővé teszi a differenciált, egyéni foglalkozást a gyerekekkel.

A foglalkozások eredményességét segítve két szakember dolgozik össze, és  foglalkozik a gyerekekkel. 

Óvodapedagógus végzettségű kolléganőnk, -/Gyöngyi néni,aki 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik/-, összeállítja  a szakmai programot, koordinálja és vezeti a foglalkozásokat.. 

Mozgásterapeuta kolléganőnkkel -/Éva nénivel, aki szintén gyakorlott,tapasztalt szakember/- pedig havonta egyszer találkoznak a gyerekek és tanuláskönnyítő, koncentráció fejlesztő, harmonizáló gyakorlatokat végeznek és tanulnak meg vele és tőle a gyerekek.

A foglalkozások hetente egyszer 45 percben zajlanak.

Persze eseti eltérések megoldhatók rugalmasan!

Tervezett fő témáink:

– Írás- előkészítés (helyes ceruzafogás, helyes testtartás, finommotorika fejlesztése, szem- kéz koordináció fejlesztése)

– Matematikai képességfejlesztés (problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, logikus gondolkodás fejlesztése, matematikai fogalmak kialakítása, szám- mennyiségfogalom kialakítása)

– Szövegértés fejlesztése, beszédfejlesztés, szókincsbővítés, figyelemfejlesztés, emlékezetfejlesztés

– Környezetismereti képességfejlesztés

– Mozgásfejlesztés

A foglalkozáson az adott témakörhöz kapcsolódóan feladatlapokat is töltenek ki a gyerekek egyéni munkában és csoportosan is, ami visszajelzés a szülőknek és a pedagógusoknak is.

Ha szeretné, hogy gyermekét felkészítsük az iskolai kihívásokra, jelentkezzen iskola-előkészítő csoport / egyéni foglalkozásainkra! 🙂