TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00053

Kedvezményezett neve: SZIVÁRVÁNYTENGER Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00053

A projekt címeA Szivárványtenger Nonprofit Kft. családi bölcsődéjének kialakítása Ibrányban

A szerződött támogatás összege: 159.281.434 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja 2 db családi bölcsőde kialakítása Ibrányban. A családi bölcsődékben összesen 12 bölcsődei férőhely kerül kialakításra. 

A családi bölcsődék egy 260 nm-es új, modern épületben kapnak helyet. A böcsődei épület a mai kor igényeihez igazodva, modern, biztonságos és gyermekbarát módon kerül kialakításra, ahol a gyermekbarát bölcsődei ellátás mellett a fejlesztőfoglalkozásokhoz és a bölcsődés korú gyermekek egészségfejlesztéshez szükséges infrastruktúra és eszközök is rendelkezésre fognak állni. 

A családi bölcsőde épületében kialakításra kerül 2 db csoportszoba, öltözők, mosdók, étkező, konyha, iroda és egyéb kiszolgáló helyiségek. Továbbá kialakításra kerül a bölcsődés gyermekek számára egy tornaszoba és sószoba. 

Az épület az akadálymentesítés előírásai szerint kerül kialakításra, valamint a költséghatékonyság és energiatudatosság jegyében megújuló energiaforrásként napkollektor is telepítésre kerül.  

A családi bölcsődék megnyitását követően a bölcsődei szolgáltatás mellett igény szerint az alábbi kiegészítő szolgáltatásokat is biztosítani fogjuk. 

  • A szülők munkaidejéhez igazított hosszabbított/rugalmas nyitva tartás;
  • Időszakos gyermekfelügyelet – a szabad kapacitások erejéig
  • Egész éves nyitvatartás 
  • Gyermek fejlesztő foglalkozások: mozgásterápia, néptánc, babamasszás, beszédfejlesztés, babaangol)
  • Nevelési és pszichológiai tanácsadás
  • Egészségfejlesztés (sószoba, egészséges ételek biztosítás stb.).

Mindemellett a projekt megvalósítása során 4 új munkahely létesül a településen, melynek során pályakezdők foglalkoztatását is tervezzük. 

A fejlesztés megvalósulásával Ibrányban is biztosított lesz a magas színvonalú, gyermekközpontú bölcsődei ellátás, mely hozzásegíti a kisgyermekes szülőket a munka világába történő visszatéréshez.  

                  A projekt várható befejezési dátuma: 2022.09.30.